Fattigdom väntar 50-talisterna

2006-09-19
 
Enligt ett forskningsprojekt från Uppsala och Göteborgs universitet kommer nästa pensionsgeneration, 50-talisterna, att få det mycket sämre än dagens.
 
30 procent av de födda 1955 förutspås leva i fattigdom vid 85 års ålder. Antalet äldre i förhållande till antalet yrkesverksamma mellan 16-64 år beräknas öka från 27% som det var år 2004 till hela 40% år 2040.

För att komma fram till de dystra resultaten har forskarna tittat på parametrar som hälsoutveckling, sjukskrivning, pensionering samt inkomst- och förmögenhetsfördelningens utveckling. Enligt forskarna är den främsta orsaken till 50-talisternas fattigdom som pensionärer följsamhetsregeln i det nya allmänna pensionssystemet. Regeln innebär att pensionerna inte följer de förvärvsarbetandes inkomster fullt ut. Ett sätt för att motverka minskningen är att senarelägga pensionsåldern, skriver rapportförfattarna.


Related Links :Cheap Oakley Sunglasses Cheap Ray Ban Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses replica oakley sunglasses Mac Makeup Wholesale audemars piguet replica watches Ralph Lauren Outlet UK Replica Red Bottoms