Teckna pensionsförsäkring utomlands!

2004-05-19
 
Inom en snar framtid kommer det att gå bra att teckna en pensionsförsäkring i ett utländskt försäkringsbolag med avdragsrätt i Sverige.
 
Bakgrunden är den att Skandia sökt ett förhandsbesked för en av sina f.d. chefer Ola Ramstedt om att få avdragsrätt för dennes tjänstepensioner som tecknades i annat EU-land. Skandia fick först ett negativt besked i Sverige, vilket var ganska självklart. Därefter vände man sig till Europadomstolen som godkände avdragsrätten då det inte får förekomma någon diskriminering av annat EU-land.

Regeringsrätten som fått ärendet för ett slutgiltigt avgörande har slagit fast att en arbetsgivare som för sina anställda erlägger tjänstepensionspremier till en utländsk försäkringsgivare skall erhålla avdragsrätt för dessa premier.

En förutsättning är dock att försäkringen i fråga uppfyller de sedvanliga svenska villkoren för en tjänstepensionsförsäkring och att försäkringsbolaget är etablerade inom ett EES- land.

Inom ett år så har vi säkert utländska alternativ till tjänstepensioner att erbjuda alla våra kunder. En oerhörd förbättring för alla företag som vill upphandla sina tjänstepensioner. Konkurrensen kommer att öka betydligt vilket kommer alla kunder till godo genom förmånligare villkor och avgifter.

Vi återkommer med mer information så fort det finns produkter anpassade till den svenska marknaden.


Related Links :Cheap Oakley Sunglasses Cheap Ray Ban Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses replica oakley sunglasses Mac Makeup Wholesale audemars piguet replica watches Ralph Lauren Outlet UK Replica Red Bottoms