Fond i fond

2004-04-19
 
En ny ”fond i fond” som placerar i alla världens fonder…….
 
Fond i fond är en fond som i sin tur köper andelar i andra fonder. Produkten har kommit för något år sedan och blivigt mycket populär. Ett förvaltarteam sköter omfördelningen av fonder fortlöpande. Det är ett sätt att få en aktiv fondförvaltning utan egen insats. De flesta banker och försäkringsbolag har denna typ av fond.

De fond i fonder som marknadsförts så här långt har enbart köpt andelar i bankens eller försäkringsbolagets eget fondutbud. Nu har det äntligen kommit en fond i fond som köper fonder från alla världens ca 7000 fonder som finns – Vilken produkt!

Danica Fondförsäkring har som första bolag lanserat en fond i fond som placerar i alla världens fonder. Wassum Investment Consulting är den konsultfirma som sköter fonden och bestämmer vilka fonder som skall ingå samt gör omfördelningar. Wassum är sedan tidigare mycket kända för sitt förnämliga ratingsystem för fonder – W-rating. Fondens förvaltningsavgift är 1,5% vilket får anses som fullt acceptabelt.

Placering i denna unika fond i fond kan endast ske via försäkring. Fördelen med det är att det då inte blir någon reavinstbeskattning vid fondbyte eller uttag.

Bakgrunden är de allt fler fonderna som finns på marknaden och i och med det svårigheten att välja rätt fond. När fondsparandet kom till Sverige och slog igenom på allvar under början på 80-talet så var det för att underlätta aktiesparandet. Hur skulle en enskild individ kunna välja rätt aktier av de flera hundra som fanns på den svenska marknaden. En fond blev lösningen. Fondsparandet förde med sig att allt fler vågade placera pengar i aktiemarknaden för att det var experter som valde ut aktierna.

Nu är vi där igen. Det finns i dag över 900 fonder att välja bland på den svenska marknaden och ca 7.000 fonder totalt i världen. En fond i fond blir då ofta en mycket bra lösning där experter väljer ut de bästa fonderna och gör förändringar fortlöpande bland dessa fonder.

Kontakta din Försäkringsmäklare hos oss på Försäkringsplan AB för offert eller mer information!


Related Links :Cheap Oakley Sunglasses Cheap Ray Ban Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses replica oakley sunglasses Mac Makeup Wholesale audemars piguet replica watches Ralph Lauren Outlet UK Replica Red Bottoms