Se upp för oseriösa försäkringssäljare!

2003-03-03
 
I Rapports sändning torsdagen den 27/2 var det ett inslag om oseriös försäljning av fonder och kapitalförsäkringar. Företaget som uppträtt oseriöst var Afla Group med kontor i Stockholm.
 
Försäkringsplan tar med det bestämdaste avstånd från denna typ av försäljning! Det är oerhört viktigt att man som kund vet vem man anlitar. En försäkringsmäklare företräder alltid kunden och har inga avtal med något försäkringsbolag eller bank. En försäkringsmäklare är också auktoriserad av Finansinspektionen och lyder under dess tillsyn. Ytterligare en kvalitetssäkring av försäkringsmäklaren är ett medlemskap i Svenska försäkringsmäklares förening.

Ombud eller generalagenter företräder det försäkringsbolag de har avtal med. De är med andra ord en säljkanal till försäkringsbolaget. Alfa Group som uppträtt oseriöst är inte försäkringsmäklare utan ombud för ett eller flera försäkringsbolag. I dessa fall så är det försäkringsbolaget som de verkar åt som har som uppgift att se till så verksamheten bedrivs på ett för försäkringsbolaget riktigt sätt. Vid eventuella fel och tabbar finns ingen ansvarsförsäkring som skydd för slutkunden. Krav på dessa ombud om ansvarsförsäkring arbetssätt etc. saknas helt i lagen.

Se till så att Er rådgivare är en av Finansinspektionen auktoriserad försäkrings- och fondmäklare. Då får Ni en mycket kvalificerad, seriös och utbildad rådgivare som enligt lagen är skyldig att företräda Er som kund och ge Er de bästa lösningarna.
Related Links :Cheap Oakley Sunglasses Cheap Ray Ban Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses replica oakley sunglasses Mac Makeup Wholesale audemars piguet replica watches Ralph Lauren Outlet UK Replica Red Bottoms